jans

Direktlänk till inlägg 23 juli 2013

Godmorgon från oss.

Av Jan Sandström - 23 juli 2013 08:39

Sol och 14 grader när vi gick ut men idag finns det lite moln och molnsläjor på himlen.

Det blåser en nordlig vind så vi har lä men det susar i träden och hackspetten knatar runt i den stora granen, det bara rasslar drån klorna när han far runt efter stammen och svalorna bjurde på sin dagliga flyguppvisning, mysigt värre.


I går körde det ju ihop sig fullständigt och jag höll på att gå upp i limningen, kände stresen komma men Inger löste det genom att ringa son Bror P-G som kom hit med sonen.

Innan de kom ändrade jag planen att lyfta in fönstret utifrån till att ta det från insidan.

Att jag tänkte utifrån berodde på att tidigare byggmästaren dragit in den spontade inre brädväggen in på fönsterkarmen så att det blev för smalt att ta den vägen.

Så jag gick och hämtade kedjesågen, en elektrisk såg och sågade bort det som stack ut på sidor och underkant, det var brädor och tretexskiva     och den som vet vad det är förstår att vi senare fick sanera hela sovrummet från boss och skräp.

Tretex är som en läs skiva av pressat papper och sågar men med en motorsåg i den blir det som snö och det flyger överallt.


Men nu står fönstret där, ska bara skruvas fast ordentligt när jag justerat det rätt, det blir dagens jobb samt byta isolering under fönstret där mössen haft ett bo men sådant ordnar Inger.

Ytterpanelen skruvar jag sedan fast och återanvänder de gamla brädorna, en kanske jag byter, den såg sprucken ut.


Bonden kom igår och slog ängarna, det gick fort då han nu har aggregat påde fram och på sidan bak på traktorn.

P-G säger att han slår drygt 6 meter brett på en gång. Man kan också ha två aggregat bak och då blir det 9 meter brett i ett svep.

Tänk vad utvecklingen går frammåt och jämfört med den gamla lien.

Men lien skonade å andra sidan alla smådjur som lever ute i gräset, nu blir det hackemat av dem   och det gillar inte jag.


Som vanligt sitter vi och väntar på vem som först går efter påtåren men det blir väl jag som vanligt.   


Godmorgon


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Måndag 18 nov 09:04

Måndag den 18/11   Igår var en dag i stugan, och jag jobbade på med ett och annat. Jag hade börjat med att minska öppningen till sovrummet men hyllan där allt låg stod i vägen för fortsatt jobb. Så Inger började plocka bort skruv och verktyg,...

Av Jan Sandström - Söndag 17 nov 18:34


...i lillstugan.   Men jag har inte monterat fast trapp och spalje.Måste fixa skjutdörren m.m. först, ja och så golvet bör ligga före trappmonteringen.Det går i alla fall sakta frammåt. ...

Av Jan Sandström - Söndag 17 nov 08:39

Söndag den 17/11   Igår var en dag här i stugan och jobb jobb jobb och dagen började fin men kall.     Solen stod lågt när den sken in i stugan.   Jag fick upp ett tak över värmepumpen men det får räcka med brädor som tak.     Sedan...

Av Jan Sandström - Lördag 16 nov 08:49

Lördag den 16/11   Igår lastade jag trappan på släpen väl inlindag i presenning och ett täcke, spaljen rymdes inne i bilen. I övrigt påtade jag på med ett och annat inne och ute under dagen, gosade med katterna och låg en kvart på soffan.   ...

Av Jan Sandström - Fredag 15 nov 09:00

Fredag den 15/11   Jamen då har halva november gått, snart är det nyår med allt det elände som blir då.   Men igår blev en dag med gott och ont. Det goda var att jag spolade av bilen så den blev ren, sedan pyssel här hemma innan Anders ring...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden togs av tältgrannen Artur i Drammen Norge den 22/8 2018.

Följ bloggen

Följ jans med Blogkeen
Följ jans med Bloglovin'

Kategorier

Fråga mig

21 besvarade frågor

Besökare

free counters

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min bloggästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se