jans

Direktlänk till inlägg 19 juni 2018

Husvagnsjobb.

Av Jan Sandström - 19 juni 2018 23:45

Efter att ha monterat kranen på toaletten, vilket gick ganska lätt.

Fila upp avloppshålet någon mm då det nya var större och så borra två nya hål efter att ha mätat och kollat, mätat och kollat.

Så borrade jag två hål försiktigt så att inte handfatet skulle spricka och så filade jag upp det sista då borren var lite för liten för nya kranen.

 


Men så började jag med diskbänken i rostfritt, det fick fint eller inte fint jobbigt att fila upp avloppshålet men det gick och jag fick avloppet på plats, då blev det kranen och var den skulle sättas.

Originalhålen var på tok för stora och satt lite för tätt så jag mätade ut att jag kunde sätta den lite snett i hörnet.


In i garaget och letade fram den största borren, men 13 mm var inte de 17 jag behövde. Och att fila skulle ta hela veckan och göra in mina händer ännu mer, det räckte med vad jag redan gjort.

Så jag gjorde kaffe och satt ute på altanen men det började blåsa så det blev soffan, tänkte att jag kunde ta 10 minuter innan Inger skulle komma hem. Det blev inte ens 5.


Efter en stund åkte vi till Biltema där jag köpte en

Koniskt plåtborr HSS

Artikel: 192048 för 199:-

Tvåskärig stegborr med 2 mm intervall: 6–20 mm. För håltagning i plåt, aluminium och plast. Lämnar gradfria snitt utan deformering. Cylindriskt fäste med tre plana anläggningsytor: Ø 8 mm.

Koniskt plåtborr HSS Jag har kikat på en sådn här många gånger men aldrig kommit mig för att köpa en, men nu gjorde jag det och det ångrar jag inte, så lätt jag fick upp hålen i diskbänksplåten och kunde skruva fast kranen.


Efter Biltema åkte vi till IKEA där vi åt middag och sedan kikade och köpte lite till husvagnen.


Hemma igen monterade jag kranen men lite marigt att koppla slangarna, det gick det med då jag köpt nya slangklämmor.

 

Inger kom ut med kaffe och jag skruvade fast sladdarna till kranbrytarna och allt fungerade, såvida att det kom vatten då man vred på en kran.

Men jag hade räknat fel så det blir till att kapa ett par cm till vänster på skärbrädan och senare såg jag att jag måste kapa lite i hörnet på träbrickan som ligger på vasken.


Men när jag senare försökte få varmvatten fick jag inget men man kanske måste vänta längre på att det ska bli varmt.

Satte ändå in en ny gastub och så försökte jag få igång kylskåpet på gas men jag går inte igång det så jag måste läsa instruktonsboken.

Fast nu är det kväll och jag ska straxt isäng men mina händer värker redan så det lär bli en småjobbig natt igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Tisdag 23 april 13:39

Sädesärla. Men jag såg den igår och det finns några st. här. Lycka har något att titta på. ...

Av Jan Sandström - Tisdag 23 april 09:04

Tisdag den 23/4   Igår blev det lite innejobb innan jag packade ihop lite och åkte till Vindeln där jag först tankade bilen. Där satt Inger och Alice i fåtöljen och gosade. En snabb lunch och så gick Inger iväg och jag intog fåtöljen med kaff...

Av Jan Sandström - Måndag 22 april 07:40

Måndag den 22/4   Igår fick familjen tillökning för vid tvåtiden kom lilla Alice till oss.     Nyfiken i transportburen men hon har ju träffat oss för en vecka sedan och kameran var hon nyfiken på vad det var.     Men hon knatade ru...

Av Jan Sandström - Söndag 21 april 15:35

Efter att ha gått omkring och tittat i lägenheten, suttit i våra knän, druckit vatten och ätit lite så har Djurskyddet åkt iväg. Alice är nu registrerad hos Jordbruksverket.           ...

Av Jan Sandström - Söndag 21 april 08:02

Söndag den 21/4 6 timmar kvar för nu är klockan åtta.   Till vad räknar jag ned, jo idag får vi smått. Tillökning i familjen kan man säga fast vi är, inte gamla men lite äldre så funkar det också.   För vid 14-tiden kommer Gabriella från D...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards