jans

Direktlänk till inlägg 26 november 2019

Godmorgon världen.

Av Jan Sandström - 26 november 2019 08:50

Tisdag den 26/11


Igår steg jag upp tidigt i stugan, redan ½7 och efter snabba morgonrutiner gick jag ut.

Plockade fram LED-strålkastare, arbetsbelysning som riktades mot stugväggen.

Skarvsladdar och så kom Martin från  Norrlands kyl och värmepumpar.

Fort gick det att tömma systemet och plocka ned pumpen.
Men jag hade problem med att få bort plankan jag skruvat upp för att försöka dämpa vibrationerna.

Det var två långa skruvar och den ena gick skallen sönder på så att bitsen (T25) bara slirade.

Tänkte då att det borde vara enkelt att borra bort skruvskallen, som jag brukar göra men det gick baje mig inte borra i skruven.

Så då blev det plan B, jag sågade av plankan med ett snitt på var sida om skruven med mitt multiverktyg från Bosch, multislip tror jag också den kallas och med kofoten var det enkelt att knäcka och ta bort så att det var fritt att dra de nya rören.

 

Den andra plankan får sitta kvar så länge då den inte är ivägen för något.


   


Väggen ser anskrämlig ut men planerna är att vi ska göra som på två av gavlarna riva bort brädorna och lägga på 45 mm ny isolering och så ny panel, kankse redan till sommaren men det kan dröja beroende på hur det går med lillstugans bygge.

 

   

   


Det har visat sig att har man för korta ledningar mellan inne och uteenheten kan det uppstå vibrationer, och jag harde korta rör.

  


Nu flyttade vi uteenheten längre bort och då sitter den inte heller mitt på väggen som blev likt en högtalare inomhus.

 


Det blev snyggt och jag hoppas verkligen att det blev tystare inne, vi hörde då ingenting när vi senare efter 4 timmars jobb drack kaffe och pratade en stund.

 

Martin åkte hem och skulle visst till Bjurholm för nått jobb och jag gick ut i lillstugan där jag fixade till, bytte ut en strömbrytare till taklampan som nu är dimbar.

Sedan plockade jag ihop och åkte hem till stan igen där jag spolade av bilen då det ska bli kallare väder.

Inger kom hem och senare vid 7-tiden åt vi middag och såg senaste avsnittet på Solsidan och så ett program om skogsbränder.

Sedan blev det film för mig och Jerry Lewis "Visit to a Small Planet" (Alla tiders kille på Svenska) från 1960 men jag somnade nog under filmen så jag får se om sista hälften.

Gick isäng och jag hade värk i kroppen så det var lite svårt att somna, men det gjorde jag till slut efter att ha kissat, stängt fönstret och tagit tjocka filten över mig.


Upp ½8 och frukost samt tidningen.

Inger ledig men idag ska jag upp och skruva ned vädergivarna och sedan blir det räkningarna, det har ju gått en månad igen.


Jo jag hade ju glömt blodsocker mätaren hemma igår så jag testade idag istället.

Kanske bättre att kolla tisdagar för

 

det blev 5,9 mmol och vikten 78,7 kg.


Väder är det, det såg jag ut genom fönstret men +-0,0° utanför fönstret har jag och vindstilla enligt bilderna jag tog tidigare.

         


I stugan har det faktiskt kommit lite snö inatt så skönt att vi fick pumpen flyttad igår, nu måste jag bara få upp skyddstaket över den så jag får tigga hjälp av något barn så skruvar vi upp det ganska fort. Det kan bli provisoriskt då jag tänkt göra ett nytt.

Det där har ju suttit i 10 år och börjar bli halvdåligt.

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Tisdag 19 mars 07:24

Tisdag den 19/3 Deklarationsdagen. Idag är alltså första dagen att kunna skriva under sin deklaration, inte som förr då man väntade till sista minuten innan den lades i lådan.   Men igår så åkte vi till Vindeln och där fick vi se något fint. ...

Av Jan Sandström - Måndag 18 mars 08:20

Jo måndag den 18/3   Igår var det en solig söndag och jag hade Inger här i stugan. Hämtade ju henne i lördags och när det väl blev lite varmare ute så gick då jag ut, slipade på skärbrädan jag håller på med men när jag skulle sätta fast listern...

Av Jan Sandström - Söndag 17 mars 07:32

Söndag den 17/3   Igår grejade jag som vanligt på lite här och där, lackade andra varvet på gravskyltarna jag gjort.   Så när det väl blir vår och tjälen gått ur jorden ska Gunnar få komma till ro men jag har inte riktigt kommit på hur jag s...

Av Jan Sandström - Lördag 16 mars 08:04

Lördag den 16/3   Igår blev det en härlig dag här på Rengård, men säkert på många andra ställen också. Sol och varmt så den snö som föll tinade fort bort och överallt droppade och rann det. Efter att ha varit uppe på taket och frilagt stegen ...

Av Jan Sandström - Fredag 15 mars 09:04

Fredag den 15/3 Ja då är strax halva mars avklarad   Igår, tja jag gjorde väl som vanligt nästan ingenting men lite pyssel här och där. Lackade då de där gravskyltarna jag gjort så när de torkat blir det ett lager till och de ligger i gäststu...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Skapa flashcards