jans

Direktlänk till inlägg 2 december 2019

Godmorgon världen.

Av Jan Sandström - 2 december 2019 09:18

Måndag den 2/12


Jag satt och letade breda bänkskivor på nätet och hittade en bredare/djupare än 80 cm på K-Rauta som jag ska använda till skjutdörr i lillstugan, det var Erik som kom på den idén med en skiva.

Fast den blir lite tung men ska nog fungera fint, feler ät att det är ljust trä i den och jag ville ha lite mörkare (svart kanske) men det finns ju målarfärg eller bets.


Igår åkte vi till Maria och Mona på Umedalen men först en liten avstickare in på ICA Kvantum där vi handlade lite smått men Inger höll krampaktigt fast i prisscannern så att jag inte skulle köpa nått annat. Synd för den där färdigskivade julskinkan såg smarrig ut och det skulle ha varit gott med en skinkmacka igår.

Så blev det i alla fall inte, fick ta min ost som vanligt men det är gott det med.


Körde fram till porten och Maria kom ned för att bära in sandpåsar och kattmat till hissen.

När jag sedan skulle parkera fanns ingen ledig gästparkering men nån färdkänstbil stod tvärs över så att åtminstone tre P-platser blev blockerade, den stog parkerad och var inte ute för att hämta eller lämna.

Jävligt fräckt och slarvigt av den föraren.

Kanske skulle skicka in bilden till tidningen och klaga.

Så jag körde över till nästa gata men där stod en liten grön bil på Eriks parkering men gästparkeringarna var lediga och jag fick en kort promenad till Maria, där för övrigt både Erik och peter var med Anna och Emil.

Jag hade med mig det Maria ville ha.

 

Glödlampa till köket men hon fick nu 4 st på en gång.


Dom andra hade fikat och jag fick kaffe, bullar och kakor så jag blev nöjd.


Hon som blev nöjdast var nog Tårtan som Peter och andra lekte med. Hon hoppade upp och ned, från bokhyllan ned på soffan, runt runt och senare igår skicka Maria ut den här bilden på en liten slutkörd kissa på WhatsApp som familjen har.

 

Stackars lilla vännen vad hon måste ha blivit slutkörd. Men roligt tror jag hon hade och hon blev kelad med också.


Dom andra åkte hem, Erik gick och lite senare gick vi till bilen och körde hem.

Senare blev det middag, Broccolipajen med sallad då vi såg första avsnittet på julkalendern. Den kan bli bra men det återstår att se hur den artar sig. Verkar då inte vara nått trams som många andra har varit.

Fast det har redan kommit in klagomål på att man sagt att det är pappa som är utklädd till tomte hemma hos familjer.


Sedan såg vi nått annat innan jag startade Jerry Lewis och The Disorderly Orderly eller "En sån jäkel till doktor"   där Jerry verklien spelade (spårade) ut helt och hållet.

Sedan sängen med ljudboken en stund innan jag sov gott och har sovit hela natten.


Steg upp vid åtta och provade socker och vikten.

6,7 mmol och vikten 78,9 kg, men så har jag fikat i helgen och ätit gott.


Idag ska jag skjutsa Inger med en massa grejor till jobbet och sedan vet jag inte vad det blir mer av idag.

Jag har jäkligt ont i höger knä som är svullet på insidan så det kan bli binda och ta det lugnt/lugnare idag men hålla det varmt.

Borra pepparkakor kanske det blir.

Jo du läste rätt, "Borra hål i pepparkakshjärtan".

Inger ska ha dom till jobbet och så ska hon spritsa namn och annat på dem för att hänga upp och nu säljs ju inte hjärtan med hål i, eller det är lite svårt att få tag på dessa så då borrar jag hålen.


Matinéfilm i eftermiddag och det är 

5.9 IMDb 1962 • Mysterium, Thriller • Sverige • 104 min

Idag 14:50 - 16:35 på SVT1
På Stortuna slott läser man upp testamentet efter avlidne Wilhelm G:son Lundberg. Allt tillkommer hans andra hustru och hennes barn. Barnen från det första äktenskapet känner sig orättvist behandlade. Ett mord begås av en okänd gärningsman.

-3,2° ute och västlig vind enligt vimpeln.

Så här ser det ut där ute.

         



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Tisdag 19 mars 07:24

Tisdag den 19/3 Deklarationsdagen. Idag är alltså första dagen att kunna skriva under sin deklaration, inte som förr då man väntade till sista minuten innan den lades i lådan.   Men igår så åkte vi till Vindeln och där fick vi se något fint. ...

Av Jan Sandström - Måndag 18 mars 08:20

Jo måndag den 18/3   Igår var det en solig söndag och jag hade Inger här i stugan. Hämtade ju henne i lördags och när det väl blev lite varmare ute så gick då jag ut, slipade på skärbrädan jag håller på med men när jag skulle sätta fast listern...

Av Jan Sandström - Söndag 17 mars 07:32

Söndag den 17/3   Igår grejade jag som vanligt på lite här och där, lackade andra varvet på gravskyltarna jag gjort.   Så när det väl blir vår och tjälen gått ur jorden ska Gunnar få komma till ro men jag har inte riktigt kommit på hur jag s...

Av Jan Sandström - Lördag 16 mars 08:04

Lördag den 16/3   Igår blev det en härlig dag här på Rengård, men säkert på många andra ställen också. Sol och varmt så den snö som föll tinade fort bort och överallt droppade och rann det. Efter att ha varit uppe på taket och frilagt stegen ...

Av Jan Sandström - Fredag 15 mars 09:04

Fredag den 15/3 Ja då är strax halva mars avklarad   Igår, tja jag gjorde väl som vanligt nästan ingenting men lite pyssel här och där. Lackade då de där gravskyltarna jag gjort så när de torkat blir det ett lager till och de ligger i gäststu...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Skapa flashcards