jans

Direktlänk till inlägg 2 juli 2023

Godmorgon världen.

Av Jan Sandström - 2 juli 2023 08:18

Söndag den 2/7


Idag fyller Monica år.

hon är dotter till Ingers storasyster så vi säger

 

till henne.


Igår packade vi hojen och åkte iväg på en liten sväng.

Först till Vindeln där jag hämtade visitkortsfodralet jag tappat hos Titti, idag är förresten sista dagen att äta thaimat hos henne men vi kanske kan få lite av det senare då vi har en inbjudan att hälsa på dem i deras nya boende och nya liv efter restaurangslit i två år.

Sedan till lägenheten för att hämta gasolköket som skulle ligga där, ja skulle men det låg inte någonstans så vi vick åka utan möjlighet att koka kaffe fast det kunde säkert köpas efter vägen på nått sommarcafé.

Över till ICA där vi fyllde två boxar från salladsbuffén och det lades i kylväskan.


Nu bar det av mot Lycksele och där blev det först tanka och så hitta nått ställe att äta på, alltså det vi köpte tidigare.

Det blev lite norr om stan på ett ställe vid älven där vi stått flera gånger under snart 50 års tid.

Nu har de gjort i ordning platsen som nästan höll på att växa igen och bord fanns det också.

   


Dass fanns också men fast det var en trasmatta på golvet lockade det inte.

 


Efter mat men utan kaffe skulle vi åka mot Bjurholm via Örträsk och min GPS sade först en bit norrut och så vänster och inte tillbaks genom Lycksele.

Men den vägen hade säkert varit trevlig på 4 hjul för det var en liten grusväg först över en obevakad järnvägsövergång så efter ett par hundra meter kunde jag vända och vi åkte på större vägar ända ned till Örträsk där det finns en liten fin lanthandel i det gamla formatet, dock med en modern kassa fast kassören var inte modern utan säkert pensionär sedan länge.

Men två glassar blev det efter att vi tittat på loppisen på andra sidan vägen och som just slutade.

 


Målet efter glass och Ingers prat med två personer från Jönköpingstrakten där han var smålänning medan hon född i byn men bodde nu där nere och de åkte upp till Örträsk minst en gång om året.


Nu var målet min brorsons stuga mellan Bjurholm och Vännäs men när vi kom dit fanns ingen hemma fast det var lördag.

Så inget kaffe där heller, nu började det bli panik, klockan var 16:00 och inget kaffe sedan morgonen.

Men vi hade en livlina i Vännäs och det var Inger syster som ringt mig under turen och hon skulle vara hemma så vi åkte hem till henne och Inger gjorde fika medan vi andra tittade på husbilen, hon har haft lite vattenproblem men det håller på att ordna sig fast det blir troligen verkstadsbesök och byte av en eller två ventiler som gått sönder.

Jag fick kaffe och Inger sitt te och varsin smörgås.


Sedan blev det prat systrarna emellan och att man har så mycket att prata om?       

Till slut skulle det bli mat och efter det prat och prat och prat.

De där två tjejerna är helt otroliga på att prata men det får de göra, jag kan ju stänga öronen om jag vill.

Klockan gick och först närmare nio på kvällen åkte vi vidare och då höll tempen på att sjunka och solen dala mot horisonten i norr.

Men skönt att köra och till slut var vi hemma här i stugan och det blev 27,4 mil och tog 11½ timme men bara 4½ timmes körning.


Packa ur hojen, ge kisse mat och så gjorde vi te och kaffe och en tunnbrödsmacka efter att vi gått igenom stuga och förråd för att hitta gasolköket.

När jag var på väg isäng lyfte jag på en ingivelse grejor som står här på en bänk vid hallen och i en hink ligger gasolkök, kastruller och Ingers regnställ.

Så nära och ändå...  


Det blev sängen och klockan var närmare midnatt men en stund och några sidor på boken och bara pläden på mig fast det var kallt ute med +6°, senare fick jag hämta täcket och då var Gunnar inne hos oss och ute var det som lägst +5,5° vid halv tvåtiden.


Jag har ändå sovit ganska gott och vaknade 7 men steg upp en halvtimme senare.

Morgonsysslor avklarade och frukost snart slut,,, nu är kaffet uppdrucket.


Det blev inget av arbete här igår såsom flytt av den där kameran närmare svalboet och jag vet inte om jag vill störa dem i onödan men än verkar de inte ha lagt ägg. Men en kameraflytt ska inte ta många minuter om jag planerar ordentligt.

Eljest blir det städa och förbereda Tomas och hans sons ankomst efter helgen.

Fru och dotter stannar ett tag hemma hos hennes föräldrar innan de också, mest troligt kommer hit. Jag vet inte säkert vad som bestämts eller om det är bestämt hur de ska göra.


Idag är en kallare dag och, nä jag har ingen utetemp här, visar bara LL.L men en annan termometer visar 11.5° och väderstationen ger 12,0° och 0,7--1,7 m/s från nordväst.

 

Morgonbilderna idag ser ut så här.

       


hon ligger tidvis i boet men det ser ut som att de mest bygger och gör i ordning.

 


Idag lockar det inte med nån tur på hojen.

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Torsdag 4 juli 06:46

Torsdag den 4/7   Igår så kom stången.               Så nu ligger 10 meter flaggstång här ute, fattas bara att gräva ett drygt en meter djupt hål till plinten.       Tomas åkte ned till Söderhamn för att hämta Fru och son som...

Av Jan Sandström - Onsdag 3 juli 09:38


...en örnunge till har dött.Har enligt de som övervakar satt något i halsen eller krävan så att maten inte kommer ned. Tydligen ska de ta sig dit och upp till boet igen.Naturen är hård och grym så av tre är det bara en unge kvar.   https://www.nr...

Av Jan Sandström - Onsdag 3 juli 08:41

Onsdag den 3/7   Idag blir det till Marias vän Mona som blir 30 år idag.   Men igår så regnade det av och till, mest till då Postnord kom med min nya varmvattenberedare men det gick fort att lasta av den och killen kunde åka och vända. ...

Av Jan Sandström - Tisdag 2 juli 08:47

Tisdag den 2/7   Idag blir det    och  till systerdotter Monika och vännen Gösta som båda blir ett år äldre idag.   och på var sitt håll i landet.   Men igår åkte vi till stan då Inger hade tid hos tandläkaren och så besiktning av bi...

Av Jan Sandström - Måndag 1 juli 08:19

Måndag den 1/7 Ny månad, nya utmaningar, mer jobb.   Men igår slet jag med att först plocka ut allt, det sista som var kvar i förrådet och sedan lade jag golvet, det blev väl sisådär. Efter det blev det skivor på sista väggen, och den blev vä...

Presentation


Jag och Inger på trappan till fågelnästet på Granö Beckasin där vi firade 45-årig bröllopsdag 26/5 2024

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards