jans

Direktlänk till inlägg 14 juni 2018

Godmorgon världen.

Av Jan Sandström - 14 juni 2018 12:45

Torsdag den 14/6


Igår var det skolavslutningar här men jag var inte med på någon.

Men hur många avslutningar har jag inte varit med på, först som skolvaktmästare på Heldundaskolan och andra skolor runt om i Umeå och sedan med våra 5 barn.

Men tiden och livet går vidare så nu får vi vänta ett par år tills Emil går i skolan och då blir det full fart igen med avslutningar och alla dessa Luciatåg man sett. Fast man kanske inte har det i dagens skolor.

Tänk när det körde ihop sig och det var tre olika Lucia på samma morgon och på två eller tre olika skolor, men det gick det också.

Och alla dessa skolavslutningsfester vi haft här hemma på gården, det var i 20 år vi festade och grillade med grannar och vänner samt ett otal barn som sprang omkring.

Men då mådde jag inte som idag.


Jag fick mitt efterlängtade paket/brev från Husvagn Svensson och de två vattenkranarna jag köpt till husvagnen, men de hade skickat fel kranar, bara för kallvatten medan jag skulle ha för varmt och kallt vatten.

Så jag mejlade och fick nyss svar att de skickar nya kranar direkt så får jag skicka tillbaks de andra, samtidigt fick jag ju tillfälle att komplettera med avloppen jag ska byta ut.

Så det löste sig det med fast det tar ju några dagar extra att få in handfatet och kolla om vattnet fungerar som det ska.


Det regnade ju äntligen igår, men 5,7 mm ger ingen rotblöta fast det märktes direkt att det blev grönare och det var väl för att allt damm sköljdes bort från växtligheten.

Maria kom hem och tog min cykel med en massa kattmat i regnet men jag fick hem bilen och då det blev uppehåll backade jag till husvagnen och kopplade på sladden.

Och se, det fungerade. Fick inget felmeddelande från bilens dator men jag kunde ju inte gå dit bak och kolla om bromsljus och backljus fungerade men det hade jag ju kollat med min adapter tidigare.

     


Jag lade mig på soffan och somnade nog av och till men det är lite småjobbigt att bli av med drogberoendet. Ont har jag ju också och det är värst nattetid.

Jag såg då gårdagens matinéfilm och Jerry är verkligen knäpp ibland, en lysande skådespelare.


Inger kom hem och vi åkte till Grubbebiblioteket där vi lånade böcker för sommaren.

 

Det blev lite ljudböcker att gå igenom och klara till våra MP3-spelare men tursamt nog är de flesta redan i rätt format men 5 böcker är på CD så de måste jag sitta och rippa samt döpa om filerna på så dem passar spelarna.

Sedan ska alla böcker registreras och skrivas in i mitt register på ljudböcker vi lyssnat på och de som finns i olyssnade på hårddisk i  datorn.


Vi åt restmiddag, två kokta med 1½ korvbröd var, lite sallad och lite vitlökskorv vi köpte på marknaden i Överrödå den 6/6

       


Sedan lade jag mig på soffan och såg på TV, ett avsnitt av Doctor Who – Wikipedia

Men jag vet inte om den är så bra som övriga världen hyllar den till. Småkul på något knäppt sätt.

Sedan blev det Lost in Space (TV Series 2018– ) - IMDb innan jag gick isäng orolig för hur natten skulle bli. Och oron var befogad för den blev jobbigare än tidigare.


Hade småont då jag lade mig men efter en kort stund kröp det och körde, molade i händerna, jag somnade men vaknade och trodde klockan stannat. Vid ½2 stoppade jag i mig en sömntablett, men till vilken nytta.

Gunnar kom och skulle klämma ned sig hos mig för det var kallt ute så vid 3-4 tiden tog jag en filt och lade, halvsatt jag i soffan, det går ju så bra att sova där på dagen så varför inte på natten och jag sov säkert en eller ett par timmar.

Märkte att Inger var uppe så jag kröp ned i hennes säng men den var kall så hon hade nog varit uppe ett tag men jag måste nog ha somnat.

I morse hade jag stängt av larmet vid 6 då jag inte tar min Tradolan men ½8 startade klockradion och jag tog Alvedon och pollenpiller.

Somnade om och jag sov ett tag till, varför går det att sova på morgonen och inte natten. Men det var väl sönmtabletten som till slut började fungera. Jag vet ju hur jag blir morgonen efter en sådan tablett så därför unviker jag dem som pesten men jag sov inte bättre av den under natten.


Steg upp och tog en varm skön dusch som mjukade upp kroppen så jag vaknade lite mer.

Frukost med tidningen ute mot gatan, faktiskt riktigt skönt och skapligt varmt. Men jag var inte riktigt med.


Nu sitter jag här och en gammal trevlig TV-serie har börjat, Hart to Hart (TV Series 1979–1984) - IMDb

Jag gillar de gamla 70-80-talsserierna som gjordes på löpande band, lite banala kanske med trevliga.

The A-Team (TV Series 1983–1987) - IMDb och Knight Rider (1982 TV series) - Wikipedia till exempel.


Idag blir det nog inte mycket gjort, jo jag kanske tar och åker till Anders och ser på när han jobbar, det kan vara underhållande att se någon som jobbar energiskt och så har han ju en kaffemaskin   

Jag borde ta med släpvagnen och några läkter som ska klyvas och göras de där trälådorna jag gjorde tidigare. Anders vill ha några  som passar LP-skivorna han stal av mig, som tack ska han få rippa några skivor som inte finns att köpa eller ute på nätet. Jag har då inte hittad dem där då jag sökte för ett tag sedan. Men kanske inte med mina händer idag.


Abstinensen har blivit mindre men ibland kommer känningarna svallande men värst är värken.

Ska jag inte återgå ändå, fast doktorn sa ju att jag skulle sluta och bli så tacksam mot henne.


Ingers gurka frös tydligen häromnatten så nu står den inne i köket lite halvvissen ut.

Ja såja, nu har Zooplus fått pengarna för min beställning häromdagen, det strulade ju då jag beställde för betalningen gick inte igenom direkt vid order och jag fick göra en överföring. Internet är toppen då allt fungerar.


Vädret då, just nu trampade hon på likets hand som låg i garderoben   och nu när de går tillbaks är liket borta.   I en tågkupé på ett tåg där de har stresslesfåtöljer på lösa fötter i restaurangvagnen.


Just nu 16,2° här ute och mulet och det blåser i björkarna.

   


En fördel med elektrifieringen av järnvägen är att det går inte att springa omkring på tågtaken längre, som i TV-serien som sänds just nu.


Men så här ser trädgårdsbilden ut och VEM ska nu ramla av tåget, hjälten eller boven? Spännande   Oj då, boven ramlade av just vid en bro och ned i vattnet.

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Torsdag 25 april 06:44

Torsdag den 25/4   Igår, tja då satt jag här eller i soffan, dator och kaffe med korsord, brasa i kaminen och ute snöade det, och ute snöade det, och ute snöade det. Aprilväder alltså. Men som tur var låg tempen nära noll eller några grader u...

Av Jan Sandström - Onsdag 24 april 07:49

Onsdag den 24/4   Igår så satt jag bara här inne och gjorde i stort sett ingenting. Kollade på nätet efter grejor som ska vara hit till stugan.   Men i förrgår åkte jag ju till Vindeln och träffade Alice, nu fick jag några fina bilder på he...

Av Jan Sandström - Tisdag 23 april 13:39

Sädesärla. Men jag såg den igår och det finns några st. här. Lycka har något att titta på. ...

Av Jan Sandström - Tisdag 23 april 09:04

Tisdag den 23/4   Igår blev det lite innejobb innan jag packade ihop lite och åkte till Vindeln där jag först tankade bilen. Där satt Inger och Alice i fåtöljen och gosade. En snabb lunch och så gick Inger iväg och jag intog fåtöljen med kaff...

Av Jan Sandström - Måndag 22 april 07:40

Måndag den 22/4   Igår fick familjen tillökning för vid tvåtiden kom lilla Alice till oss.     Nyfiken i transportburen men hon har ju träffat oss för en vecka sedan och kameran var hon nyfiken på vad det var.     Men hon knatade ru...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards