jans

Direktlänk till inlägg 25 juli 2016

Godmorgon världen.

Av Jan Sandström - 25 juli 2016 07:41

Måndag den 25/7


Idag fyller min svägerska och Ingers storasyster år så GRATTIS Margareta säger vi.

Eller jag för Inger är redan på jobbet men jag tror hon instämmer.


Igår var sista dagen i stugan för den här gången och det var länge sedan jag varit där så länge.

Två veckor utan att åkt iväg någonstans och bara gått fram och åter genom byn men det har varit sköna veckor fast jag jobbat och slitit i min egen takt.

Du som följt min blogg har sett hur trappen till den övre uteplatsen som vi nu kallar Utsikten vuxit fram och lite annat jag pysslat med.

Som att dricka kaffe, badat i tunnan och bara varit där i lugn och ro.


Men det är också skönt att få komma hem igen även om jag längtar tillbaks.

Då jag jobbat och sprungit fram och åter på tomten har mitt blodsocker varit så lågt att det varit och är normalt med en nivå på under 6,0 mmol/L


Men den som har det jobbigast är nog Gunnar, våran katt som bott där med oss i tre hela veckor och haft det skönt utan andra katter att försvara reviret mot samt kunnat gå ut i skogen och hämta en mus när han var hungrig.

Fast jag tror inte det blivit så många möss för det har gått åt en hel del torrfoder och så har han mest legat och sovit tycker jag.


Igår kom Emil med föräldrar och hälsade på då han ville träffa farmor och farfar.

       

Nu har han blivit en riktigt kul liten krabat med skratt och bus, eller ska jag säga hyss.


Jag gjorde som sista jobb klart bordet på dubbelsoffan, typiskt efter alla veckor fick vi sitta och fika en gång i den men den finns ju kvar där uppe.

 

Det var en riktigt varm dag igår och åskan gick men mest inåt landet men då jag körde MC så oroade jag mig lite för att det skulle braka lodd där också för det kom ett hotande moln som läg kvar längs med Vindelälven men det blev varken åska eller regn under gårdagen, inget jag då fick på mig.

Vid åttatiden på kvällen hade jag packat ihop mitt och lastat ut det mesta till bilen av det som skulle hem och gränslade hojen för hemfärd.

Det kändes lite ovant måste jag säga att komma hem

På släpvagnen satt grannens lilla räv som Maria inte var sen att charma in sig hos.

Det är en riktigt söt katt med silkesmjuk päls säger Maria som fick klappa den.

Jag kommer inte ihåg vad katten heter men den bor i det där grå huset med neddragna persienner men det vaaar himlen jag fotade för att visa vädret.

  Gunnar sprang genast iväg när han och Inger kom hem straxt före 22 och sedan såg vi inte mycket av han.


Det var en varm kväll, så varm att Inger beslöt sig för att sova ute på trädgårdssoffan på baksidan.

Jag låg inne i den mjuka sköna sängen, gjorde lite bengympa och stretchingövningar med ljudboken i lurarna.

Men fick som vanligt upp då jag fick värk, den kommer när jag stannar av i rörelsena.

Somnade i alla fall vid eller efter 1 på natten och ingen Gunnar kom in på hela natten men han hade ju maten ute som vi glömde ta in och det var ju varmt.

Tidigt i morse blev det livat här ute, dels i ...


Men vilket jäkla liv det är här inne i stan. nu kom en traktor och levde om och när jag fyllde jordnötter i automaten vilket husskötarna försummat har jag småfåglar i massor som tjattrar och kvittrar, men det är bara mysigt även om det lever om.

 

Jo jag väcktes tidigare av småfåglarna men även skator som levde om, de bråkade tydligen om Gunnars mat som vi glömde ta in igår kväll så jag fick ta in skålen vid ½6

Gunnar kom till Inger på baksidan så hon släppte in han fr att få mat men skulle ut igen då han ätit.


Meidicin klockan 6

Låg kvar till halv sju då jag steg upp och inger cyklat iväg till jobbet, hon har ju jobbat en vecka redan men åkt in från stugan tidigare.


Kollade mina värden som var helt okej, 5,8 mmol och vikten 82,7 kg mtte jag upp. hoppas jag kan hålla det så men troligen kommer blodsockret att lägga sig högre då jag inte jobbar lika mycket här i stan.


Maria och katterna sover fortfarande, vi har ju tre katter där inne nu då även den svarta Trassel bor här en tid, det är ju Tristans bror som Mona rår om.


Idag bör jag ta mig förbi apoteket och det skulle vara en lämplig promenad om jag inte tar cykeln, men det är lika roligt om inte roligare att promenera med ljudboken i lurarna.

Eljest är det ingen panik men under veckan f´bör jag ha skaffat en ny tub Voltaren då vi tog upp en till stugan som jag hade hemma.

Jag funderar även på att ta hojen ut till Skeppsvik och hälsa på Maria där ute, kanske se på varmvattenberedaren som krånglade om hon nu inte fått hjälp av någon annan. Men jag kan ju ändå få kaffe där.


Eljest vändar datorjobb och räkningar m.m som ska göras i ordning.


Vädret ska bli fint idag med men det kan komma regn.

Nu gick grannfrun å promenad och lillräven kom kvickt och sprang efter, hon är så söt den lilla katten.


Egentlgen borde jag med ta en morgonpromenad men jag känner mig inte riktigt redo just nu.

Ska först göra mig mer kaffe och se om de andra där inne börjar vakna upp.


Säger Godmorgon innan jag svamlar för mycket.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Fredag 19 april 08:37

Fredag den 19/4 2 dagar kvar.   Igår blev en dag då jag gjorde något. Flyttade släpvagnen till rätta bilplatsen och så backade jag och kopplade på husvagnen. Drog ut den ut idet och skulle bara backa upp den framför gäststugan. Det gick i...

Av Jan Sandström - Torsdag 18 april 08:34

Torsdag den 18/4 3 dagar kvar   Idag hade min mor födelsedag och hon skulle ha blivit 106 år idag.   Igår hände bajemig ingenting här, jo jag ringde två samtal eljest satt jag lite här vid datorn och mest i soffan och läste boken jag lånat ...

Av Jan Sandström - Onsdag 17 april 07:43

Onsdag den 17/4   Igår fick jag mycket gjort. Skottade snö såklart men brunnen har tinat upp så jag kunde lyfta på locket och det såg fint ut, men Lycka som hängde med mig hela tiden var nyfiken och nära på att hoppa ned. Då hade det blivit k...

Av Jan Sandström - Tisdag 16 april 07:45

Tisdag den 16/4 och 5 dagar kvar.   Idag har min brorson Mikael födelsedag och hela 50 år blir lillgrabben så   Från farbror och "faster". Vi ska komma och fika i stugan då ni är där. Flertal gånger har vi varit förbi men ingen hemma....

Av Jan Sandström - Måndag 15 april 08:36

Måndag den 15/4   Igår började och slutade dagen men jakt på vilt här hemma. Lycka kom först in med en mus som hon släppte loss och den kutade runt och katten efter. Jättekul tyckte katten men musen var nog mindre nöjd.       Den är b...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards