jans

Direktlänk till inlägg 10 maj 2023

Godmorgon världen.

Av Jan Sandström - 10 maj 2023 07:59

Onsdag den 10/5


Igår åkte vi ganska tidigt (09:05) ned till Umeå och först till huset där vi lastade lite av varje i bilen och på släpen. Upp till Myrorna och Biltema på Ersboda, sedan hem igen där vi kopplade på släpen igen, vidare söderut och till Stöcksjö där vi lastade av en del som Anders skulle ha, hälsade på Atho men Lycka pratade jag bara med genom fönstret.

Hämtade vertikalskäraren och så åkte vi vidare till Avion och vi åt lunch på IKEA och handlade lite ett av varje till hem och stuga.

Vidare till PMU där vi lastade av det som fanns inne i bilen och så till Fritidabanken på Ålidhem som fick två par skidor.

Hem efter att ha lämnat Inger på ICA, jag lastade nu släpen med skötbord, pirra och en massa som skulle till återvinningen.

Det tog tid men så iväg och slänga en massa användbara saker och när släp och bil var nästan tömda över till Erik på Umedalen där han körde in skötbordet jag tidigare fått av Peter och skulle ha till arbetsbänk för finmek.

Nu tog Erik över det till samma ändamål.
Inger hade med matlåda som hon gjorde i ordning och vi fick i oss lite mer mat då klockan blivit sju på kvällen.


Men dagen var inte slut för det så hem till huset igen och nu lasta på det som skulle upp till stuga och lägenhet.
Klockan hann bli kvart över åtta när vi låste huset och åkte mot Rengård och fem i nio var vi hemma igen.
Så tolv timmar och 14,6 mil hade vi varit ute och ränt så inte konstigt att jag var slutkörd,

Men på den tiden skulle vi ha kunnat köra Umeå till Jönköping som är nästan 100 mil.


Plockade in det som inte fick stå ute om det skulle regna och kvart över nio var vi klara och kunde få te och kaffe.

Startade melodifestivalen som nu verkligen spårat ur, vilket skit med bara skrik och skrän och då menar jag inte bidragen som inte heller var någon höjdare.


Under dagen hade jag förmodligen sträckt mig i höger arm, axel eller armbågen för jag hade   ont och kunde knappt borsta tänderna eller klä av mig.

Att jag dessutom sparkade höger lilltå i vår stora kulram gjorde inte sänggåendet bättre.

Men Gunnar var glad att vi var hemma och nu tröstade han mig, nån tidning orkade jag inte läsa utan hittade en någorlunda skön ställning där jag somnade.


Har vaknat av och till inatt men halv sju kom jag mig upp och armen gjorde inte mindre ont.

Så, idag blir det till att ta det lagom lugnt, i alla fall inte slita med tunga lyft som vår 50-kilos vikt som står på släpen och en massa annat.

Men lagom mycket rörelse av armen blir det i alla fall då vi idag tar en hemmadag (peppar peppar...).


Så inga andra planer än plocka här hemma och kanske slipa knivar m.m på den nyinköpta slipen jag skaffade på Biltema igår.

Kanske får jag igång min trilskande webbkamera för igår visade den andra tendenser än att bara vara låst med två dioder tända.

 


Solen skiner i alla fall och skapligt varmt med +11,4° i skuggan.

Väderstationen visar

Allmänt

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Tisdag 14 maj 08:11

Tisdag den 14/5   Igår flyttade jag på grejor, bytte klinga på byggsågen och delade på tre st. 3 meter långa 2"x2" eller 45x45 som de nu heter. Då fick jag ribbor som jag sedan fräste kapsidornas kanter lite runda och d ska tas till Vindeln för...

Av Jan Sandström - Måndag 13 maj 07:48

Måndag   den 13/5   Igår hade vi en härlig försommardag med sol, värme och, en massa jobb ute. Även Alice var ute och när vi tog rast på altanen så kom hon, med en liten mus.         Men jag plockade i förrådet och carporten, svalan ha...

Av Jan Sandström - Söndag 12 maj 18:22

Alice hälsar och säger att den var så god och färskmat gillar hon, nu.       Men hon lyssnar inte på mig när jag sa att man inte ska leka med maten.     Men videoklippet får jag inte upp nu heller.Är det någon bloggare som lyckats lägg...

Av Jan Sandström - Söndag 12 maj 09:16

Söndag den 12/5   Vann rätt låt? Fanns det någon rätt låt? Jag har inget svar på någon av frågorna mer än att det mesta kändes som skit. Möjligen var Frankrike en hyfsad låt fast låtarna var det inte mycket fokus på utan mer skrik och skrän...

Av Jan Sandström - Lördag 11 maj 09:33

Lördag den 11/5   Nu har jag då rättat till några fel jag tidigare skrev. Igår så åkte vi snabbt in till Vindeln och först till Autoexperten eller Centrumrep i Vindeln. Egentligen stängt igår men jag fick komma in och prata, vi kom fram till ...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards