jans

Direktlänk till inlägg 16 maj 2023

Godmorgon världen.

Av Jan Sandström - 16 maj 2023 08:16

Tisdag den 16/5


Idag är det 38 år sedan vi flyttade in i huset på Västerslätt.

 

   

till oss, MEN vi bor ju faktiskt inte där längre då vi redan den 15/4 tog våra tandborstar och drog hit upp till stugan på Rengård i Vindeln.

För en vecka sedan skrev vi oss på Karlsgårdsvägen inne i Vindeln där vi har lägenhet sedan årsskiftet.

Nu är huset ute till försäljning sedan en tid tillbaks men ränteläget och världslägen har gjort att det helt stannat av med försäljningar av villor.

Många intresserade men man vågar inte ta steget till ett eget boende och med de kostnader som räntor och amorteringar innebär förstår jag dem.

Men ingen tänker på oss pensionärer som har huset, stugan och lägenheten att betala på, fast huset är inte så dyrt och på stugan är det el som kostar.


Men här i stugan är det också en jäkla massa arbete, jag sliter från morgon till kväll med resultat i bra blodsocker och vikten på mig minskar.  


Igår rensade vi i carporten, eller Inger var mest där, jag höll till inne i förrådet och lite utanför det.

Men vi fick i ordning fontändammen, plåt över veden, oljade trädgårdsmöbler och en massa annat springande fram och åter.

Kaffe blev det också i solen vid västerväggen mot badtunnan.

Gunnar blev nästan lite övervänt på matte som gick för att hämta en skiva smörgåsskinka som han gillar.

     


Katten Gunnar mår fint här, lite för fint för det stryker med nån fågel, har sett resterna efter två och det är ju ett friskhetstecken för 16-åringen.


Men jag var slutkörd igår när vi äntligen lade ned arbetet och gick in, det blev så småningom middag och vi såg två avsnitt på den norska serien 

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Den finns på SVTplay dit länken går. Korta avsnitt på en halvtimme och lätt underhållning med många fina bilder från Norge.


Datorpyssel och sedan blev det sängen.

Har sovit skapligt gott förutom dryga timmen vid 2-3-tiden då jag hade värk men somnade om och steg upp straxt efter sju.


Idag fortsätter vi ute och det är altanen som ska rensas från bråte och möbler.

Vi eller det blir väl jag som ska köra bort möbler till troligtvis Rödå Antik 

Roligt att se att inte bara jag har problem att datorer och webbsidor vänder bilderna efter vad de tycker är upp eller ned.  

Men det handlar om mina föräldrars gamla rumsbord, ett gammalt skrivbord vi fått tag någonstans, en klassisk uplight och lite annat.

   

Vi har inte plats och ingen verkar vilja köpa  


Det ska bli hyfsat väder även idag fast igår kom ett par lätta regnskurar som inte gjorde så mycket men i morgon blir det blötare i något dygn. Kallt blir det också så jag förvånas inte om det blir lite snö.


Nu har jag 14.1° i utanför fönstret här mot norr och väderstationen visar 14.3° och 2,7 m/s västlig vind.

 

Morgonbilderna ser ut så här idag.

         

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Tisdag 14 maj 08:11

Tisdag den 14/5   Igår flyttade jag på grejor, bytte klinga på byggsågen och delade på tre st. 3 meter långa 2"x2" eller 45x45 som de nu heter. Då fick jag ribbor som jag sedan fräste kapsidornas kanter lite runda och d ska tas till Vindeln för...

Av Jan Sandström - Måndag 13 maj 07:48

Måndag   den 13/5   Igår hade vi en härlig försommardag med sol, värme och, en massa jobb ute. Även Alice var ute och när vi tog rast på altanen så kom hon, med en liten mus.         Men jag plockade i förrådet och carporten, svalan ha...

Av Jan Sandström - Söndag 12 maj 18:22

Alice hälsar och säger att den var så god och färskmat gillar hon, nu.       Men hon lyssnar inte på mig när jag sa att man inte ska leka med maten.     Men videoklippet får jag inte upp nu heller.Är det någon bloggare som lyckats lägg...

Av Jan Sandström - Söndag 12 maj 09:16

Söndag den 12/5   Vann rätt låt? Fanns det någon rätt låt? Jag har inget svar på någon av frågorna mer än att det mesta kändes som skit. Möjligen var Frankrike en hyfsad låt fast låtarna var det inte mycket fokus på utan mer skrik och skrän...

Av Jan Sandström - Lördag 11 maj 09:33

Lördag den 11/5   Nu har jag då rättat till några fel jag tidigare skrev. Igår så åkte vi snabbt in till Vindeln och först till Autoexperten eller Centrumrep i Vindeln. Egentligen stängt igår men jag fick komma in och prata, vi kom fram till ...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards