jans

Direktlänk till inlägg 11 mars 2024

Godmorgon världen.

Av Jan Sandström - Måndag 11 mars 08:01

Måndag den 11/3


Igår så kom Emils far och mor hit till Vindeln, alltså Peter och Anna och vi bjöd på lunch.

Sedan spelade de andra nått spel med bokstäver och poäng för varje kort.

Nått slags Alfapet.


Til slut så åkte alla hem till stan och vi blev ensamma här med katten, då klädde vi på oss och gick ut, åt varsitt håll.

Jag en kortare runda och fick ha ljudboken i lurarna.

  Men det gick inte så lätt som jag trodde att gå en promenad för jag fick tillbaks problem med musklerna där bak.

Jag kom mig nästan till Coop, alltså nära Vindelns rökeri så istället för att gå rakt fram (nedåt) så svängde jag av och påbörjade en rut hemåt.

Kunde ändå inte låta bli att svänga bort från Häradsvägen och ta en liten extra krok innan jag kom hem.

Då hade jag fått kramp några gånger och fått stanna för att stretcha.

ONT gör det också men nu har jag liksom lärt mig hur jag får det att släppa, ska bara försöka lära mig hur jag förhindrar sådant men det är väl som vanligt bara att kämpa på och träna träna träna.


 


Jag kom hem och det blev lung stund och såklart kaffe.

Senare kom Inger hem och jag plockade så smått i ordning efter barnbarnets framfart.

Sa till Inger att innan nästa gång ska jag plocka bort det mesta som är löst             

Ska erkänna att det är lite jobbigt med han här men ändå kul. Men att jag klarade av att ha 5 st hemma i huset fast jag hade ju min tillflyktsort TV-verkstan dit jag kunde smita undan ibland.

Fast jag var ju några år yngre då.


Då vi åt en stadigare lunch så blev det lättare middag, soppa och en smörgås med stekt ägg.

Till det såg vi ett naturprogram och skogar runt jorden och fantastiskt hur det är ordnat i naturen, har inte skogarna ändå någon form av intelligens och medvetande i samverkan med allt.

Att under varma torra somrar så förser ett nätverk med svamptrådar under marken träden med vatten och energi så de klarar torkan.

Vissa år är det bärår, alltså extra mycket frukt och nötter m.m men för att det då inte ska bli för många djur så drar de ned på allt året efteråt och det sker i samspel över hela jorden.

Blir det för många djurungar så äts för mycket av frukten upp och det blir för dålig avkastning i form av plantor som gror.

Och mycket liknande sker där ute, bara vi människor som förstör genom avverkning i stort format.

Det finns massor av fina naturprogram på SVT-play och vi har börjat se ett sådant innan det blir mord och elände i form av någon deckarserie.

Nu såg vi klart säsongen av 

Nora Sand - Flickorna på Englandsbåten

Finns på TV4-play men, näe, jag tycker seren spårade ut i de senare avsnitten speciellt det sista.


Jag kollade sedan datorn innan det blev sängen och i min egen säng och där låg redan Lycka och sov, tänk att hon visste att Emil inte låg där utan att jag skulle lägga mig där. De andra ätterna har hon gått hit till gästsängen och lagt sig.


Men jag sover nog så bra i den och skumgummimadrassen eller så var det Ingers snarkningar som gjorde det svårare att somna.

Men somnade gjorde jag och har sovit riktigt gott och vaknade straxt innan sju.

Blodsocker på 6,2 mmol vilket är godkänt, tycker jag då men vågen måste det vara något fel på för den visar på tok för mycket.


Idag ska kisse få komma ut efter att ha varit instängd i två veckor här i lägenheten för hon och jag ska åka till stugan runt lunchtid.

Då tar Inger bussen in till Umeå och ska till tandläkaren samt lämna Emils laddsladd till sin klocka och som han glömde igår.


Jag har en del att ta med bl.a sängborden som jag ska försöka snickra ben till, de ska bli runt 1 dm. högre och hur jag ska göra det vet jag inte riktigt ännu men kommer nog på ett sätt.


Inte så soligt idag som det var igår men enligt YR ska det bli lite sol och lite över noll i temperatur.

Nu -5,2° här och -7.3° i stugan och nästan vindstilla enligt flaggorna, lite rör de på sig.

 

Morgonbilderna ser ut så här

       


och nu har gräset börja titta fram här utanför mitt fönster, men än kan det komma typ en halvmeter snö om det vill sig illa.

      


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Sandström - Måndag 29 april 08:11

Måndag den 29/4   Idag blir det ett stort    till vår Konung Karl XVI Gustaf som fyller år.   Igår var jag hemma och lagade en väderkvarn vi köpt i Holland 1979.Den var trasig innan flytten så då limmade jag ihop den men så har den lycka...

Av Jan Sandström - Söndag 28 april 08:56

Söndag den 28/4   Igår hade vi en skön dag här hemma men det blev även en liten promenad "ut på byn".   Vi gick över till Andra Chansen där Inger hittade ett par tröjor och en stor bit Vlieseline som hon köpte, jag hittade en fin klänning me...

Av Jan Sandström - Lördag 27 april 08:17

Lördag den 27/4   Igår blev en dag inne, gick aldrig utanför dörren. Satt i salongen med korsord och katt i knät. Satt här vid datorn och katt i knät. Satt och åt mat i köket utan katt i knät      En nästan helt normal dag i mitt liv hä...

Av Jan Sandström - Fredag 26 april 09:01

Fredag den 26/4   Idag fyller svågern Jan-Erik år   Så då blir det ett stort   från jag och Inger i Vindeln.     Igår så åkte jag hit till lägenheten i Vindeln och Lycka fick följa med och träffa Alice för första gången. De nosad...

Av Jan Sandström - Torsdag 25 april 06:44

Torsdag den 25/4   Igår, tja då satt jag här eller i soffan, dator och kaffe med korsord, brasa i kaminen och ute snöade det, och ute snöade det, och ute snöade det. Aprilväder alltså. Men som tur var låg tempen nära noll eller några grader u...

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards