jans

Alla inlägg den 6 februari 2024

Av Jan Sandström - Tisdag 6 feb 08:56

Tisdag den 6/2


Igår vaknade jag tidigt och ensam i stugan, det är tomt i huset utan katt och fru, eller fru och katt om någon känner sig åsidosatt.    

Lite pyssel här och där, plocka ihop grejor och mata fåglarna där ute innan jag lastade bilen och åkte hit till Vindeln.

Faktiskt känns det nu som hemma här men "hemmast" är nog fortfarande i stugan med lugn och ro, skogen runt omkring och en brasa i kaminen samt GOTT kallkällvatten, men inget fel på vattnet här heller.


Här låg ett litet paket och väntade på mig, en omkopplarventil eller växlingsventil jag ska ha i duschen.

Den kan man byta mellan tak/handdusch och en med handtag, tror den kallas, sökte och den heter lite av varje men även bidedusch.

Men den jag har är gammal. När jag kom in och plockat ut/in matvaror jag hade med gick det fort att skruva fast den i duschen.

 


Det blev även lite annat som magneterna jag köpte tidigare, nu sitter de under köksskåpet och håller bättre uppe tesilarna vi hänger där.


Här i kontoret gick jag till slut i ordning min Google Cromecast, det var lite strul med installationen men efter några omstarter så gick det fint.

 


Så mycket smidigare med en liten fjärrkontroll att sköta och manövrera, TV:n blir så att säga en smartTV och då jag inte har någon antennanslutning här så får det bli det här.

För mig skulle det inte vara så mycket problem att dra en sladd genom huset, grejorna har jag ju och kunskapen till det men behovet är inte så stort då jag får det mesta den här vägen förutom alla udda kanaler med REKLAM.

Vill jag se det så får jag väl "parvla" mig in i rummet och se.


Jag har väntat på paket och det skulle komma imorgon, alltså idag men så fick jag ett SMS om att det fanns att hämta på Coop.

Så lika bra att "parvla" sig iväg, till fots alltså och

 

där såg jag att de sålde semlor, 15:-/st och i tvåpack, skulle bli gott till oss idag så de fick följa med men paketet från Classe var stort och rymdes inte alls i min kasse jag hade med.

Men kunde hålla det under armen, men lite jobbigt att bära då innehållet låg löst och halkade fram och åter i kartongen.

Det är en ny borrhammare av märke Dewalt jag köpt, samma batterier som till min skruvdragare och väger bara hälften mot den gamla utslitna från Jula. Den tog stryk när vi borrade i berg under husvagnsplatsen för ett par år sedan. Det var faktiskt sommaren 2020 vi gjorde det.


Inger kom iväg till tågen i Jönköping för att åka hem, MEN 

Enligt Inger så drog en överförfriskad herre i handtaget, alltså nödstoppen och de blev nästan en timme försenade till bytet till nattåget i Stockholm. Ja du förstår väl.

Det hela slutade med en hotellnatt för Inger och idag fortsatt resa med 

 

Men Inger skrev att hon ska åka buss och komma hit först 14:20

Hon har ju telefon och kan meddela senare hur och vad det blir.


Tanken tidigare var att vi skulle gå ut och äta här, fira förlovningsdagen men nu får vi se vad det blir men Inger är väl utsvulten när hon väl kommer. OM hon kommer.

Eljest kanske vi gör någonting imorgon då vi ska in till Umeå, Inger har tandläkartid och så lite annat inplanerat.


Lite kallt idag med -10° här och tidigare närmare -12° i stugan.


Morgonbilderna ser ut så här lite tidigare idag när solen gick upp och så kom de och skrapade stugvägen igen.

Detta rally ställer till, inge roligt om rallyvägen är som ett salsgolv och jag får hela tiden ta bort denna plogkant som blir men så länge den inte fryser ihop går det väl, kanske åker förbi imorgon och tar bort den.

Men bilderna ser ut så här.

   


Ekorren har varit här och är här nu för att äta under automaten. Här bara Nötskrikor.

      

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards