jans

Alla inlägg den 19 februari 2024

Av Jan Sandström - Måndag 19 feb 08:41

Måndag den 19/2


Nu är det inte så många dagar kvar på februari, MEN det kommer mer snö ons-tors och framförallt fredag.


Men igår, jo det var en kall morgon även då och efter att ha plockat ihop lite här och Inger lekt med Emil, grannen kom och sa att vattnet tröt i källan och att vi skulle vara uppmärksamma på det, något vi inte märkt men det var dåligt tryck i kranarna.

Så åkte vi hem till stan och först blomsterhaneln där jag fick tag på en säck solrosfrö och inger en del blommor och frön.

Hem med Emil till mor och far och vi gick in på Biltema där jag köpte en burk med klarlack.


Skjutsade Inger till en träff med vänner och jag åkte till Anders i Stöcksjö och hade med mig lite som han glömde i stugan efter rallyt.

Vi drack kaffe och mammas semlor. Katten Lycka var kelsjuk och kanske glad att se migm Atho (hunden) fick senare komma in och han är alltid glad att se mig och andra. Mig hade han inte träffat på flera år sa han fast det var två dagar sedan.  
Vi pratade om hus, bilar, husvagn och en massa annat och så blev det middag, då Anders är kock oroade jag mig inte för den och det blev revbensspjäll med ris och grönsaker, kolsyrat vatten till och fin utsikt över åkrar och sjö från hans matbord medan solen gick ned och den klarblå himlen blev mörkare.


SMS från Inger som undrade om jag var på väg så vi fyllde två vattendunkar, 25-10 liter rent vatten som jag tog med men jag glömde isolerskivan av jag tänkte ta för att stänga kattluckan här.


Åkte genom stan och fick vänta en stund på Inger och så åkte vi hela vägen hit igen, ibland kan jag sakna boendet i stan och enkelheten att ha nära hem.


Här blev det kaffe och jag fick igång  MITT TV4play och SVTplay (barnen hade sett på annat och ändrat inloggningen) såg lite TV innan Inger kom och satte sig och vi såg tredje avsnittet på Shettland.

Fastnade lite på Youtube och rally sedan jordskred och lite annat innan det blev sängen.


Ljudboken en stund och sedan har jag sovit gott hela natten, vaknade 7 men låg kvar en halvtimme till.

Igår när vi kom hem var det bättre tryck på vattnet och i morse full rulle.

Vi har ju alla här, nästan men 5 av 6 fastigheter vatten från kallkällan 700 meter upp på berget och självtryck så ingen el eller pumpar behövs.
Källan fyller på ett magasin på 3,5 m­­³ som sedan går i ledning till oss. Men vi har varit många här under rallyhelgen så det har gått åt mer vatten och jag ligger sist på ledningen så här märker jag mindre av lågt vatten då det kommer in luft i ledningen och den får ju de första först av.



Kallt i morse med -25° ute alltså men här i kontoret har jag också lite kallt inne med +18,5° men det är ventilen i fönstret som släpper in kall luft och det är som det ska vara för luft måste komma in då jag har en brasa i kaminen.

Än värmer luftvärmepumpen hela stugan.


Senare idag ska vi in till Vindeln, Inger har träffar lite här och där i veckan och vill vara där, jag får se hur jag gör men stannar då nån dag där, sedan kanske jag åker tillbaks hit och skottar snö.

Men ganska skönt att få vara själv och se det jag vill på TV närsomhelst under dagen   

Nä jag får se hur det blir, inget bestämt och göra har jag här som där att pyssla med och det är roligt att få vara tillsammans.

Planera och räkna på stugrenoveringen kanske.

Kontors/gästrumsfönstret kommer att bli toalettfönster

 


och toafönstret ska bytas ut till ett bredare som kontorsfönstret ovan och här blir det kontor och gästrum med som jag ser bara en översäng och annat under.

 

Väggen mellan toa och rum ska flyttas nästan en meter och vi får större toalett med bättre dusch och tvättmaskin, beredaren blir större och det blir vägg i vägg med köket så nära med vatten och avlopp.


Kallt ute ja, -21.3° utanför fönstret här och i Vindeln -16,7° utanför köksfönstret, båda mot norr.

Väderstationen visar -19° och vindstilla, igår var jag upp och tog bort snö som förhindrade vindmätaren att snurra.


Morgonbilderna ser ut så här och så roligt att se ekorrarna där ute, två st har vi då konstaterat att vi har, tidigare såg jag tre men kanske har en strukit med i kylan eller dragit vidare till grannen.

            

Presentation


Jag fotar Inger med mobilen uppe på Trollstigen i Norge.
Toppbilden tog Inger uppe på Saltfjell i Norge den 1/9 2022.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

RSS

Besökare

free counters

Besöksstatistik

Kategorier

Min bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards